Spring til indhold

Enkle måder at gældssanering

Der er enkel, sund fornuft skridt du kan tage for at komme ud af gælden. Desværre, ligesom at tabe sig, de er ikke nødvendigvis let eller smertefrit – men hvis du holder dig til dem, vil i blive gældfri.
Stoppe låne penge
Det første skridt til at undslippe gæld er at stoppe låntagning. Kort sagt, jo mere du låne, jo mere du vil skylder. Du kan ikke låne din vej ud af gælden, men skal i stedet betale din eksisterende gæld mens ikke låne yderligere midler.
Hvis du er en typisk forbruger, deltager du i en masse af lån ved at foretage køb med kreditkort. Du bør forsøge at bryde denne kredit vane. De fleste kreditkortselskaber og store kort vil reducere dit kreditmaksimum hvis du bede dem om at gøre dette. (Kreditkortselskabet kan forsøge at snakke dig ud af sænke dit kreditmaksimum – fordi de laver flest penge når de lade dig låne mere end du har råd til.) Du kan også skåret op nogle af eller alle dine kredit og gemme kort.
Budget dine indtægter og udgifter
Kortlægge din indkomst, udgifter og betalinger på din eksisterende gæld i en typisk måned, og skabe en afbalanceret husholdningsbudget. Husk at budget nogle penge for nødsituationer – hvis du er heldig nok at ingen nødsituation opstår, kan du enten gemme penge for fremtidige nødsituationer eller (hvis du er bange for, at du vil bruge det) bruge den til at betale ned nogle af din gæld.
Hvis du betaler credit card gæld, budget til at betale mere end det krævede månedlige minimumsbetaling. Mindste betalinger er normalt sat i en mængde sådan, at hvis du ikke foretager en yderligere betaling mod kreditkort balance, du aldrig vil afbetale gælden. Normalt, dit kreditkort vil bære den højeste renter af nogen af din gæld, og således vil det være fornuftigt at afbetale første.
Hvis du ikke kan finde ud af, hvordan du muligvis betale dine regninger og stadig har penge nok til at overleve ved udgangen af måneden, du måtte ønske at overveje at bruge en kredit rådgiver eller en gæld management service. Du kan også ønske at overveje muligheden for en konsolidering af gælden lån.
Holde sig til budgettet
For mange mennesker, dette er den sværeste del – det er nemt at oprette en teoretisk budget, som tillader dem at få deres gæld under kontrol, men umuligt at modstå de impulskøb, som bryde banken hver måned.
Du kan hjælpe med at undgå fristelsen ved at skære op dit kreditkort og i stedet gøre dine indkøb med kontante. Som tidligere nævnt, kan du også få dit kreditgrænser sænket.
Hvis du har brug for hjælp til oprettelse af en brugbar budget eller klistrer til budgettet, som tidligere foreslået, kan du ønsker at arbejde med en gæld management service.